7-valpar-2
 

Intresset för djur grundlades tidigt, i 10-11årsåldern. Då var det hästar och ridsport som växte sig allt starkare som intresse till att så småningom bli heltidssyssla. I mitten av 90-talet var jag beridarlärling i Aachen i Tyskland. Hundar är ett naturligt inslag inom hästsfären, det vet vi alla som har vana av stallmiljö. Under min uppväxt och mina tonår så fanns det också alltid en hund med i familjebilden. Till en början blandrasen Snoopy och senare långhårstaxen Ida.

Numera är det inom hundsporten som jag lever ut mitt rotade behov av ett liv nära och tillsammans med djur. År 2005 beslöt jag att köpa mig en korthårig dvärgtax. Svenska Taxklubbens engagerade valpförmedlare Marianne Fredriksson hjälpte mig att hitta fram till Vofflan och hennes uppfödare Görel Hilborg. Då hade jag bara en längtan efter en god kamrat och sällskapshund; idag har Vofflan (K'Ke Asterias Acca Nike) dessutom visat sig ha blivit en utmärkt urmoder och stamtik till Taxcelenthundarna.

I liten skala i hemmamiljö föder jag alltså upp en och annan kull. Inte rutinmässigt, utan när tiden och avelshundarna är de rätta för valpar. Om så till utställning, viltspår, sällskap, rallylydnad, äta pannkakor eller somna ihop med i soffan, så är friska, sunda och harmoniska rastypiska hundar min målsättning.
En glad tax, är en vacker tax!

Titta vidare på hemsidan och hör gärna av dig med frågor.

Christian och taxarna

Capella i stallet
Capella i stallet
Vofflan i det gröna
Vofflan i det gröna
Sex taxar och en bit korv
Sex taxar och en bit korv